ONDERHOUDSVRIJE trap? Kies dan voor PVC trapbekleding!

Uw houten trap wordt dagelijks gebruikt en wordt er steeds druk uitgevoerd op de traptreden, het is dan ook geen wonder dat de trap meer slijtageplekken krijgt dan de gewone vloeroppervakken in uw huis. Dat vergt elke keer weer onderhoud, zoals schuren, beitsen en schilderen. Dat geldt ook voor trappen die bekleed zijn met tapijt. Vooral populair vanwege de geluiddempende factor maar dat blijft ook niet lang mooi. Al gauw ziet u hier ook versleten loopplekken ontstaan. Wilt u voorgoed af van al het onderhoud aan uw trap? Dan is PVC de oplossing voor u! Dat is al mogelijk in één dag.

 

VOORDELEN:

* meestal gerealiseerd in 1 dag

* nooit meer schuren, beitsen of schilderen

* makkelijk te reinigen, dus weinig onderhoud

* mooie afwerking

* geluiddempend

* vele mogelijkheden in kleur en design

* veilig, minder slipgevaar

* minder slijtage

HOE GAAT EEN TRAPBEKLEDING MET PVC TE WERK?

De treden worden bekleed met losse DRYBACK (plak) PVC stroken. Bij een dichte trap kunt u ervoor kiezen om alleen de bovenkant / voorkant treden te bekleden en de stootborden te schilderen, of om het geheel te laten bekleden. Hou er rekening mee dat de onderkant van de treden niet mee bekleed worden met pvc, dus deze moeten wel geschilderd worden. Vervolgens worden de treden afgewerkt met aluminium strips, rvs strips of zwarte strips, type strips kiest u zelf. Verder heeft u nagenoeg geen werk om uw gerenoveerde trap schoon te houden, vochtige doek erover en de klus is geklaard. 

 

KAN IK ZELF MIJN TRAP BEKLEDEN MET PVC?

Een trap bekleden met PVC is een klus voor de specialist. Wij kunnen u helpen om de juiste keuze te maken en zorgen voor een mooi eindresultaat. U kunt kiezen uit de hele Dryback collectie. De vloeren die wij aanbieden zijn veilig, hygiënisch, brandvertragend en vriendelijk voor mens en milieu.

 

IK HEB EEN NIEUWBOUW TRAP, KAN DEZE OOK BEKLEED WORDEN MET PVC?

Het is niet raadzaam om uw houten trap te laten bekleden met pvc in de eerste 8 tot 12 maanden na oplevering van de woning. De reden hiervan is dat er nog restvocht aanwezig is en de treden nog veel werken in een nieuwbouwwoning. Hierdoor kan de pvc gaan kieren, krimpen, uitzetten en in het ergste geval loslaten. Daarom ons advies, hou deze periode aan.

 

IK HEB EEN BESTAANDE TRAP, WAAR MOET DEZE AAN VOLDOEN OM TE KUNNEN BEKLEDEN?

Een houten trap in een bestaande woning moet lijm- en spijker vrij zijn. Eventuele gaten moeten worden opgevuld en geschuurd worden. Des te vlakker de trap, des te mooier de pvc erop komt. Is de trap niet helemaal vlak, dan kunnen wij ervoor kiezen om er een mdf plaat te monteren en daarop te bekleden. Bij een open trap moet de onderkant van de treden geschilderd worden, dit wordt niet mee bekleed.

 

Bent u enthousiast geworden? Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op voor gratis advies of vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.


Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor een pvc trap.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wist u dat wij ook te vinden zijn op Facebook en Instagram?

Volg ons nu en mis nooit ons nieuw assortiment of acties!

Deel Sfeer en Zo met uw vrienden: