Kleuren & Stijl PVC Vloeren

U heeft na het lezen van onze checklist besloten om voor een pvc vloer te gaan. Maar dan komt weer die vraag. Welke vloer past nu bij mij in het interieur? Er is tegenwoordig zo een groot kleurenpalet verkrijgbaar dat u de bomen door het bos niet meer ziet. Maar de kleur en type vloer is heel bepalend voor uw interieur en daarom zetten wij hier alles eens voor u op het rijtje.

 

De juiste kleur kiezen is een belangrijk aspect met het uitzoeken van een passende vloer. Want het kan een groot effect hebben op bijvoorbeeld uw woonkamer. Een kleur kan namelijk de ruimte kleiner, groter, smaller of breder laten lijken dan dat hij in werkelijkheid is. Natuurlijk heeft dit niet alleen te maken met de kleur van je pvc vloer maar ook met het geheel van je muren, plafond en interieur. Heeft u een grote ruimte maar die wilt u juist knusser maken? Kies dan vooral voor donkere kleuren dat in combinatie met opvallende kleuren die terugkomen in bijvoorbeeld woonaccessoires. Of heeft u juist een kleine ruimte? Dan kunt u het beste voor lichtere kleuren gaan want hierdoor lijkt uw kamer juist groter. Een houttint daarentegen is de gemakkelijkste keuze, deze tint is juist een perfecte basis voor elke woonstijl en het geeft meteen een natuurlijke uitstraling aan uw kamer. Deze uitstraling brengt ons meteen bij het volgende punt.

Gaat u voor een houten pvc vloer?

Een pvc vloer met een houten look geeft een warme en knusse uitstraling. We hebben zelfs pvc in onze collectie waar de knoesten en onregelmatigheden van natuurlijk hout in terug komen, hierdoor is deze bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Deze is vloeren zijn makkelijk te combineren met allerlei stijlen van interieur. Als u deze vloer combineert met stoere, zwarte meubels van hout en/of metaal dan krijgt u meteen het industriële loft gevoel. Maar combineert u deze vloer weer met robuuste, witte meubels dan krijgt u een landelijke uitstraling. 

Gaat u nog een stapje verder met visgraat motief of de speelse Hongaarse punt?

Iedereen kent wel die mooie oude herenhuizen van vroeger die altijd bekleed waren met een prachtige houten vloer met een stijlvol patroon: visgraatmotief. Deze stijl is momenteel in grote opkomst en ook erg gewild in de huiskamer, hal of slaapkamers. Ook dit is mogelijk met pvc. 

Visgraatmotief geeft uw woning een speelse, dynamische en elegante uitstraling. En is ook weer eindeloos te combineren met allerlei interieurstijlen.

Of gaat u toch liever voor een donkere vloer?

Wilt u toch liever gaan voor een stoere, industriële sfeer kies dan voor bijvoorbeeld een pvc tegel met een stenen of beton look. Maar kijk uit dat uw ruimte niet te donker wordt want donkere kleuren maken uw kamer optisch kleiner. Om dit op te vangen zou u ervoor kunnen kiezen om de muren lichter te schilderen en verder aan te kleden met lichte tinten. Even een tip: ga niet voor hele witte muren, dat zorgt voor een kille sfeer omdat het contrast dan te groot is. Gebruik liever beige of zandkleurige tinten voor op de wand. Als u dat dan combineert met meubels in warme tinten zoals metaal met hout en vintage woonaccessoires, dan voelt de ruimte warm aan maar toch met een stoer uiterlijk.

Ga je voor houtlook, betonlook of steenlook op de vloer? of toch dat chique visgraat motief?

Het zal nog lastig kiezen worden! Maar wat we wel zeker weten: welke pvc vloer u ook kiest, elke look heeft zijn eigen authentieke uitstraling en geeft een sfeervol gevoel in elke woning.

Vindt u het nog om een belangrijke keuze voor een nieuwe vloer te baseren op slechts enkele afbeeldingen of een staal?

Tegenwoordig zijn er hele handige tools om een nieuwe vloer te visualiseren in uw eigen bestaande interieur. Zo heeft TFD Floortile een vloer viewer beschikbaar gesteld. Lees hier hoe deze werkt en vindt nu de vloer van uw dromen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.