Keurmerk & informatie PVC Vloeren

KEURMERK EN INFORMATIE VAN PVC VLOEREN

 

PVC vloeren zijn erg trendy op dit moment, vooral het design met het visgraat motief. Maar ook door de vele voordelen van een PVC vloer. Het meeste voordeel dat veel genoemd word is o.a. dat het stille vloeren zijn omdat loopgeluiden minder hoorbaar zijn dan bijvoorbeeld bij een houten vloer. Maar de vloer voelt ook comfortabel aan als u er over heen loopt met blote voeten, dat komt omdat de vloer de temperatuur aanneemt van uw ruimte.

 

Toch komt het bij ieder type vloer voor, welke vloer u ook kiest, dat er dingen mis kunnen gaan als u niet oplet. Zonder voldoende kennis, discipline en ervaring met het leggen van een pvc vloer kan er eenvoudig iets over het hoofd gezien worden, met alle gevolgen van dien. Daarom zetten we hieronder een aantal punten op een rijtje waarmee u klachten kan voorkomen bij het leggen, laten leggen van een duurzame PVC vloer.

* Niet of te kort laten acclimatiseren:

Hierdoor kunnen de PVC planken of tegels tijdens of nadat ze gelijmd zijn nog gaan krimpen of uitzetten. Dan kunnen er kieren ontstaan of de planken laten los. Het is daarom zeer aan te raden de PVC stroken minimaal 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar ze moeten komen te liggen. Leg gewoon de ongeopende verpakking in de voorbestemde kamer zodat de planken of tegels op kamertemperatuur kunnen komen. Zorg voor de juiste vloer- en kamertemperatuur en let op; heeft u vloerverwarming dan moet eerst het opstookprotocol doorlopen zijn. (omgevingstemperatuur dient minimaal 18°C te zijn)

 

* Uw bestaande (onder)vloer is niet droog genoeg:

Het risico bestaat dan dat de lijm niet goed hecht, waardoor de PVC vloer los komt te liggen. Dus zorg ervoor dat het toelaatbaar vochtgehalte voor de verwerking van pvc vloer goed is. Vind hier de juiste maatstaven: 

Zand/cement < 2,5%

Anhydriet < 0,3 á 0,5%

Magnesiet < 0,3%

Koudbitumen < 2%

 

* Te weinig hechting van de lijm: 

Dit kan door meerdere oorzaken komen, zoals bijvoorbeeld het niet walsen van de vloer of door te weinig lijm te gebruiken. Hierdoor zullen de planken of tegels niet goed hechten.

Maar de planken laten ook los als er géén primer is gebruikt vóór het egaliseren van de ondervloer. Na het egaliseren is schuren ook een belangrijke factor. Anders zal de pvc vloer ook geen voldoende hechting hebben en laat de vloer los.

 

* Weekmakers en keurmerk:

Er zijn 2 soorten PVC vloeren:

De gerecyclede PVC vloer en de schone, milieuvriendelijke PVC vloer. 

 

In gerecyclede PVC vloeren zitten standaard meer weekmakers, waardoor de vloer veel sneller verouderd en schadelijke stoffen vrijkomt. Zeker als de vloer vaker in contact komt met direct zonlicht. Het kan ook zijn dat de PVC vloer gefabriceerd is in een land waar er minder regels zijn op gebied van Consument en Veiligheid, waardoor er te véél weekmakers gebruikt zijn bij de productie.

 

In elke PVC vloer worden weekmakers verwerkt, want deze garanderen juist een langdurige flexibiliteit van uw vloer. Maar het gaat juist om de hoeveelheid die verwerkt wordt bij de productie. Er bestaat in Europa helaas nog geen gezamelijke normen voor de emissies van weekmakers en daardoor kan ieder land zijn eigen normering bepalen.

In Europa is er wel een strenge norm namelijk de "Duitse AgBB/DIBt norm", die zien er juist op toe dat de juiste en meest veilige weekmakers worden toegepast. Deze weekmakers voldoen aan de strengste normen welke in Europa gelden. Die collectie PVC vloeren zijn dan gecertificeerd met het label Dibt / AGBB en/ of CE. Dit garandeert juist dat u een schone en milieuvriendelijke PVC vloer hebt aangeschaft.

 

Alle PVC vloeren die te verkrijgen zijn bij Sfeer En Zo voldoen aan deze norm. U bent er dus van verzekerd dat u bij ons een PVC vloer aanschaft die 100% veilig is en geen schadelijke stoffen bevat. Deze vloeren kunnen worden gerecycled en weer worden gebruikt voor productie tot een ander product. Dit draagt zorg voor het welzijn van de klant maar ook het milieu en daarom is dit voor ons een makkelijke maar dan ook een bewuste keuze geweest waarom wij de PVC vloeren van TFD on the Floor (TFD Floortile), Stralon en mFlor hebben opgenomen in ons assortiment.

 

* Astma en/of Allergie: 

Het longfonds adviseert voor astmapatiënten het gebruik van harde vloerbedekking en adviseert zelfs specifiek laminaat en PVC vloeren. Doordat de toplaag van een PVC vloer niet poreus en geheel gesloten is kunnen stofdeeltjes zich niet hechten aan de vloer en wordt er dus eenvoudig met regelmatig stofzuigen een goed klimaat geschapen dat de luchtwegen vrij baan verleent.

 

LOGO KEURMERK > LABEL DIBT / AGBB EN/ OF CE

U kan op meerdere plaatsen de beste merken PVC vloeren kopen, maar als ze niet op de juiste manier gelegd worden, kunnen er problemen ontstaan. Verschil in kwaliteit van werken, gebruikte materialen en werkwijze bepalen het eindresultaat en de duurzaamheid van uw gekozen vloer. Dus als alles klopt, is een PVC vloer gewoon een zorgeloze vloer waar u jaren lang plezier van heeft! Daarom bieden wij ook totaal pakketten aan! 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.