Checklist aanschaf van een PVC vloer

In welke ruimte wilt u eventueel een pvc vloer gebruiken? In de woonkamer? In de keuken? In de slaapkamer of badkamer? Of toch het hele huis?

Het voordeel van een pvc vloer is dat hij eigenlijk in elke ruimte toegepast kan worden zelfs in een natte ruimte zoals de badkamer. Maar wat als u nu vloerverwarming of vloerverkoeling in uw huis hebt liggen? Hiervoor is pvc juist erg geschikt, want de warmte geleid juist optimaal door de vloer heen waardoor het  aangenaam aanvoelt en bijvoorbeeld de kinderen naar hartenlust kunnen rondkruipen en rennen.

Welke uitstraling wilt u uw huis geven? Industrieel, landelijk, modern of Scandinavisch?

De ontwikkeling van pvc heeft niet stilgestaan de afgelopen jaren, door de jaren heen is er een bijna oneindig kleurenpallet verkrijgbaar aan tinten en uitstraling. Hierdoor kunt u elke stijl wel creëren in uw huis en de juiste sfeer geven. Zo heeft u tegenwoordig pvc die een stoere industriële beton look hebben of wat dacht u van pvc met een warme houten look die zodanig getekend zijn dat er zelfs reliëf en knoesten te zien en te voelen zijn. Deze hebben weer een mooie natuurlijke warme uitstraling. Weet u niet waar te beginnen met kleur en stijl? Dan zou u eventueel advies kunnen vragen aan een interieur stylist.

Is de vloer waar de pvc vloer eventueel zou komen van hout, beton of tegels?

Wij adviseren altijd om een pvc vloer altijd te (laten) leggen op een harde, drukvaste en gladde ondergrond, dit om doortekening van oneffenheden te voorkomen. Om het juiste en gewenste eindresultaat te verkrijgen is het verstandig om een ervaren vakman/stoffeerder in te schakelen. 

Heeft u nagedacht hoe lang de vloer zou moeten meegaan?

Het mooie van pvc planken of tegels  is dat deze afgewerkt zijn met een slijtvaste toplaag en een matte beschermlaag, hierdoor gaat uw vloer veel  langer mee en heeft u er veel meer plezier van. Als u op zoek gaat naar een pvc vloer is het belangrijk om deze slijtlaag te checken hoe dik hij is. De dikte begint vanaf 0,3 mm tot 0,7 mm.

Heeft u ook rekening gehouden met snijverlies bij het uitrekenen van de aantal vierkante meters?

Als u een nieuwe vloer gaat kopen is het belangrijk dat u de juiste hoeveelheid aanschaft. U dient hiervoor eerst de ruimte op te meten. Meet de lengte en de breedte van de ruimte op en vermenigvuldig dit met elkaar om zo tot het aantal vierkante meters te komen.

Bijvoorbeeld: 6m x 5m = 30m². Bij het opmeten van uw ruimte moet u ook altijd rekening houden met snijverlies, want bij het leggen van pvc stroken zal er altijd wel wat planken of tegels bijgesneden moeten worden. Dat snijverlies ligt meestal rond de 10%. Hierdoor moet u bij het bereken van het aantal vierkante meters bijvoorbeeld in een gewone woning, altijd 10% extra berekenen. Dit berekent u door het aantal vierkante meters keer 1,10 te doen. Bijvoorbeeld: 6m x 5m = 30m². 30m² x 1,10= 33m². In het geval van oude woningen en bij een visgraat patroon of Hongaarse punt zal dat iets meer zijn. Maar onze stoffeerders kunnen u hier ook mee helpen, hiervoor kan u bij ons een afspraak maken.

En dan de laatste vraag maar ook niet geheel onbelangrijk: Heeft u een kleur uitgekozen en ook gekeken hoe deze uitkomt in uw interieur?

Lichtinval heeft namelijk een grote invloed op uw interieur en het zou zo maar kunnen dat de uitgekozen kleur anders uitpakt dan u verwacht had. Daarom adviseren wij ook altijd om een afspraak te maken zodat u de pvc plank of tegel kunt zien bij uw eigen interieur. Zo voorkomt u teleurstelling en kunt u kijken of die ene kleur wel past bij uw meubels en accessoires. 

 

Check hier ons assortiment en vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.