Bereken wat u nodig heeft

Zodra de zoektocht naar de perfecte vloer voor uw woning is afgerond, wilt u graag weten hoeveel vierkante meters u moet bestellen. Om dit te kunnen berekenen heeft u de afmetingen van de ruimte(s) nodig waar de vloer komt te liggen. Vervolgens kunt u aan de hand van een simpele rekensom het aantal benodigde vierkante meters vloer berekenen.

Hoe bereken ik de oppervlakte van mijn woning?

Om het aantal vierkante meters te berekenen dat u nodig heeft voor de vloer, moet u eerst het oppervlakte van uw woning weten. U begint met het opmeten van iedere ruimte waar de vloer komt te liggen. Vervolgens vermenigvuldigt u de lengte x breedte van de ruimte(s). De uitkomst is het totale oppervlakte van uw woning of de ruimtes waar u de vloer wilt leggen.

Voorbeeld:
Uw woonkamer heeft een lengte van 10 meter en de breedte van 5 meter. De slaapkamer is 5 meter lang en 4 meter breed. De gang is 3 meter lang en 1 meter breed.

Oppervlakte woonkamer: 10 x 5 = 50 m2
Oppervlakte slaapkamer: 5 x 4 = 20 m2
Oppervlakte gang: 3 x 1 = 3 m2
Totale oppervlakte waar de vloer komt te liggen: 73 m2

Marges snijverlies

Bijna geen enkele vloer past op de plank of strook nauwkeurig in uw ruimte zonder deze te verzagen. Dit zaagafval wordt ook wel snijverlies genoemd. Om ervoor te zorgen dat u voldoende vloerdelen in huis heeft om uw vloer te leggen houden we de volgende marges aan bovenop het berekende vloeroppervlak: